суббота, 1 февраля 2020 г.

ბატის ხინკალი ფურშეტისათვის


ინგრედიენტები:
      ფქვილი – 1 კგ
      კვერცხი – 1 ცალი
      წყალი – 1,5 ჩაის ჭიქა
      ბატი – 1 ცალი
      მარილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
       მოვზილოთ  ხინკლის ცომი: ხორბლის ფქვილი ჩავყაროთ ჯამში, შუაში ჩავაღმავოთ, ჩავასხათ ცივი, მარილიანი წყალი, 1 ცალი კვერცხი და მოვზილოთ მაგარი ცომი. გავაბრტყელოთ და დავჭრათ პატარ-პატარა ნაჭრებად.
       ახალდაკლული ბატის ხორცი (შეიძლება და ძალიან გემრიელი გამოდის ბატის აპოხტიდანაც) დავკეპოთ პატარ-პატარა ნაჭრებად, ჩავდოთ წინასწარ გამზადებულ ცომში და მოვახვიოთ.
       გამზადებული ხინკლები ფენა-ფენად ჩავალაგოთ ღრმა ტაფაში, დავასხათ წყალი ერთ მესამედზე, მჭიდროდ დავახუროთ თავი და დავდგათ მოსახარშად-ჩასაშუშად. როცა წყალი ამოშრება, ხინკალი მზადაა.
       ხინკალი ამოვიღოთ ლანგარზე, ზემოდან მოვასხათ ნიორწყალი ან მაწონი და მივიტანოთ სუფრაზე.

პოსტი მომზადდა https://fmgroup.ge/ კონსულტაციით
                                                           

Комментариев нет:

Отправить комментарий

ამაზონი ფასდაკლებებით

  ❖  გვერდზე , რომლის მისამართს ქვემოთ ხედავთ, დევს ამაზონის ქართულენოვანი სარჩევი ❖  აღნიშნული გვერდის   გამოძახებისას, გადახვალთ ამაზონის ...